Ondernemers: de lonen moeten omhoog

Gepubliceerd: 25-10-2017

In opdracht van het Financieel Dagblad heeft Kantar Public het Ondernemerspeil uitgevoerd. De resultaten van dit onderzoek werden vanochtend gepubliceerd in het FD. Ook BNR radio besteedde aandacht aan het onderzoek. 


Arbeidsloon-moet-omhoog-volgens-ondernemers
Ondernemers: 'de lonen moeten omhoog' (FD.nl)
Een grote meerderheid van de Nederlandse ondernemers vindt dat de lonen omhoog moeten. De economie groeit flink en daar moeten ook de werknemers van profiteren.

Dat blijkt uit het Ondernemerspeil, een onderzoek van Kantar Public in opdracht van het FD onder krap duizend beslissers in het Nederlandse bedrijfsleven. Het grootste gedeelte van de deelnemers aan het onderzoek stamt uit het midden- en kleinbedrijf.

Bijna driekwart van de respondenten onderschrijft de stelling dat het nieuwe kabinet, dat donderdag aantreedt, werk moet maken van loongroei voor werknemers. Een verhoging van de lerarensalarissen kan zelfs op 74% instemming rekenen.

Lees het volledige artikel op FD.nl

Ook ondernemers zeggen: omhoog met die lonen (BNR)
Bijna driekwart van de ondernemers vindt dat de lonen omhoog moeten. Dat blijkt uit het Ondernemerspeil van onderzoeksbureau Kantar Public in opdracht van het Financieele Dagblad. Daarmee is het draagvlak om de lonen te laten stijgen compleet. Eerder deden DNB-directeur Klaas Knot, het CPB, werkgeversclub VNO NCW en premier Rutte al een oproep voor meer loon. 

Lees het volledige artikel op BNR.nl

Beluister hier het interview met Tim de Beer (Client Consultant Politiek en Overheid) op BNR nieuwsradio

Voor specifieke vragen over het onderzoek kunt u terecht bij:
 
Tim de Beer
t. 020 5225 399 / 06 – 39 23 11 75
e. tim.de.beer@kantarpublic.com
twitter @timdebeer79