Internationaal opinieonderzoek naar populisme

Gepubliceerd: 24-07-2017

Samen met de internationale collega's heeft Kantar Public Nederland een groot international opinieonderzoek naar populisme uitgevoerd. De resultaten werden vandaag gepubliceerd in de Volkskrant. Maar ook door andere media werd dit onderzoek opgepikt.​De Volkskrant: Nederlandse kiezer is beperkt vatbaar voor populisme, Fransen en Britten het vatbaarst

De Nederlandse kiezer stemt meer uit overtuiging dan uit protest. Franse en Duitse kiezers zijn juist veel meer geneigd tot tegenstemmen. Nederlanders willen een sterke leider die orde op zaken stelt, maar wel binnen de democratische spelregels. 

Lees het volledige artikel op de website van de Volkskrant >

Trouw: Nederlanders en Duitsers zijn niet erg vatbaar voor populisme

Nederland en Duitsland zijn minder vatbaar voor populisme dan Frankrijk en Groot-Brittannië, concludeert het internationale onderzoeksbureau Kantar Public in een vandaag gepubliceerde studie.

Kantar liet vorige maand bijna vijfduizend mensen uit de vier onderzochte landen vragen beantwoorden over onder meer hun vertrouwen in de toekomst, visie op de politiek, en geloof in maatschappelijke instituties.


Lees het volledige artikel op de website van de Trouw >


Wilt u meer weten over de vragen en de resultaten van het onderzoek?

Het onderzoek en de vraagstellingen en resultaten vindt u terug in de PDF 'Europeans and Populism' . Bij gebruik graag als bronvermelding 'Kantar Public' met link naar onze website gebruiken.

Voor specifieke vragen over het onderzoek kunt u terecht bij:
 
Tim de Beer
t. 020 5225 399 / 06 – 39 23 11 75
e. tim.de.beer@kantarpublic.com
twitter @timdebeer79


Koen de Groot
t. 020 522 55 26
e. koen.de.groot@kantarpublic.com
twitter: @Koen_deGroot