Het beste van Kantar voor onze klanten

Gepubliceerd: 20-12-2016

Sinds november zijn de lijnen tussen de verschillende Kantar merken nog korter geworden. Kantar Vermeer en Kantar Millward Brown huizen nu ook in het Kantar gebouw aan de Grote Bickersstraat in Amsterdam. Samen met Kantar TNS, Kantar Public en NIPO Software kunnen wij onze klanten zo nog beter toegang bieden tot onze wereldwijde Kantar expertise.
 
Lees het interview met Bram van Schaik (CEO van Kantar TNS en Kantar Millward Brown) en Natasja van der Laan (CEO Kantar Public). Zij leggen uit wat de nauwere samenwerking precies voor onze klanten betekent.
 
Clou Today: Kantar maakt ruimte voor verbinding
Wie nog weet dat NIPO de afkorting is van Nederlands Instituut voor Opinie Onderzoek weet in ieder geval dat je te maken hebt met een instituut. Dat bleef zo, ook toen in 2009 de naam gezelschap kreeg van TNS. Nu schuiven we de namen weer iets door en horen we sinds kort over Kantar TNS in plaats van TNS NIPO. Dat is meer dan een nieuw bord op de gevel. En trouwens, verliezen we de naam NIPO nou echt?
 
Lees het volledige interview met Bram van Schaik en Natasja van der Laan uit de Clou (Nr. 80, december 2016) (PDF)
 
Relevante kennis op maat voor de klant
Al voordat Kantar Millward Brown bij Kantar TNS en Kantar Public introk, kon een aantal van onze klanten al de voordelen proeven van de grotere samenwerking tussen Kantar TNS en Kantar Millward Brown.
 
Zo voeren we voor een grote klant sinds het begin van dit jaar regelmatig televisiecommercials copy-tests uit. Daarbij combineren we twee van onze best-in-class tools: NeedScope van Kantar TNS en Link van Kantar Millward Brown.
 
Het combineren van deze tools in één holistisch onderzoeksformat hielp onze klant om copy-testing over de hele wereld op dezelfde manier te laten uitvoeren. De kracht zit hem in het combineren van het voorspellende karakter van Link met de onderliggende drijfveren die NeedScope weet te onthullen.