Maak kennis met: Tim de Beer

Kenniscentrum

Tim de Beer op Twitter

timdebeer79 @TomWGvdMeer @PeterKanne1 @MarianneBank Nee, bij provincie ZH. Men wil het beleidsadvies meer data driven maken en… https://t.co/JM9mZEUo7H - 44 dagen geleden
timdebeer79 @PeterKanne1 De emoties lopen bijna altijd hoog op, als het @PeterKanne1 betreft. Gelukkig hebben we de foto's - 45 dagen geleden
timdebeer79 @TomWGvdMeer @PeterKanne1 Ik ga per 1nov naar DH - beleidsadviseur maatschappelijke ontwikkelingen! Als het goed is… https://t.co/VEcJ53WzTt - 45 dagen geleden
Research Consultant Overheid & Non Profit

Tim heeft ruime ervaring met politieke, maatschappelijke en beleidsvraagstukken. Hij publiceert regematig in kranten (Volkskrant, Trouw) en is af en toe te gast bij radio- en tvprogramma's (Radio 1, BNR, FunX, RTL Nieuws).

Telefoon:06 392 31 175
 
 

Seminars en events

Interview Russia Today

Naar aanleiding van een aanval met terroristisch motief door een 19-jarige Afghaanse man op het centraal station van Amsterdam werd Tim door Russia Today geïnterviewd om duiding te geven aan dit nieuws. 
Blog: Praatjes vullen geen gaatjes

Samen met Rick Nijkamp schreef Tim de blog 'Praatjes vullen geen gaatjes' Deze gaat over gedragsverandering in relatie tot stemgedrag. In de blog gaat het over de kloof tussen jong en oud, de intention-behaviour gap en over commitment en consistentie.


21 tips uit de podcast Marketing en Verkiezingen​

Na zijn podcast op exposure.be over opiniepeilingen in de politiek, verschijnt Tim ook in het e-book '21 tips uit de podcast Marketing en Verkiezingen'Podcast Marketing en Verkiezingen
Tim werd voor de 'Podcast Marketing en Verkiezingen' van Reinout Van Zandycke geïnterviewd over het voeren van opiniepeilingen. Luister het volledige interview terug via Soundcloud.In de peiling met Kantar Public
Tijdens de campagnes voor de Tweede Kamer verkiezingen van 2017 was Tim ook veelvuldig in het nieuws met onze regelmatige peilingen naar stemvoorkeur. Zeker na de onverwachte overwinning van Donald Trump in Amerika en de keuze van de Britten voor de Brexit lagen de opiniepeilers onder een vergrootglas.

Tim werd als opinieonderzoeker geïnterviewd door de Russia TV vanwege de verkiezingen. Zie hier zijn optreden op 17 maart.FD-verkiezingen.jpgTim heeft het opiniestuk 'Opiniepeilingen zijn vooral interessant om trends bij verkiezingen in kaart te brengen​' geschreven voor het Financieele Dagblad (11 maart)


 

radio.pngOok werd Tim regelmatig uitgenodigd als opiniepeiler bij diverse radio-programma's:
zoals bij NPO radio 2 "Maurice de Hond ontslaan en peilingen afschaffen? Thijs zoekt het uit!"

En bij BNR gaf Tim zijn mening over de discussie omtrent de toegevoegde waarde van de peilingen.

 

What-the-Hague.PNGHet NPO tv programma What The Hague op 2 maart interviewde Tim om meer te weten te komen hoe Kantar Public onderzoek verricht voor politieke partijen. 

Klik hiernaast om het fragment te bekijken.


Kranten.jpgNiet alleen de tv of radio, maar Tim werd ook veelvuldig benaderd door diverse kranten, waaronder de Volkskrant en het NRC.

Tim stond donderdag 19 november op het CVS-congres: Buiten de lijntjes kleuren - Tijd voor een nieuwe aanpak? in Antwerpen. Samen met collega Matthijs de Gier deelde hij er de meest actuele inzichten over houding en gedrag t.o.v. de deeleconomie in Nederland. Lees ook: Deeleconomie: speeltje hoger opgeleiden of ontluikende kans?

 


Actuele blogs & artikelen

De verkiezingsstrijd: een terugblik
Referendum: van kroonjuweel tot stok
Oekraïnereferendum: de meest recente tussenstanden
Airbnb: welgesteld links-liberaal tegen ‘de rest’?
‘Brexit’: de geest uit de Europese fles?