Rick Nijkamp

Kenniscentrum

Rick Nijkamp op Twitter

Expert gedragsverandering

Rick Nijkamp is kwalitatief en kwantitatief onderzoeker op het thema gedragsverandering. Rick laat beleidsmakers zien wat er speelt bij hun doelgroep, ook doelgroepen die moeilijk toegankelijk zijn.

Telefoon:020-5225319
 
 

Seminars en events

Rick Nijkamp op Kennis en Beleid CongresDinsdag 19 juni stond Rick op het Kennis en Beleid congres 2018. Het congres stond tijdens deze editie in het teken van Vormgeving van experimenten voor beter beleid​. Rick ging tijdens zijn presentatie in op manieren waarop je het succes van gedragsexperimenten kunt voorspellen. Kijk voor zijn presentatie op de website van het congres (tablad presentaties). 


Rick-Nijkamp-artikel.jpgRick Nijkamp schrijft in zijn blog 'Praatjes vullen geen gaatjes' over gedragsverandering over o.a. de kloof tussen jong en oud, de intention-behaviour gap en over commitment en consistentie.
Rick-Nijkamp-foto-chips_kleiner-formaat.jpgLees hier de interessante blogpost van Rick Nijkamp over commitment als voorspeller voor blijvende gedragsverandering.Rick-Nijkamp-MIE2018.jpgOok dit jaar waren we Platina Sponser van het MIE. Rick Nijkamp en Vincent Breedveld stonden namens Kantar, samen met NederlandSchoon op het podium. Aan de hand van een commitment-model voor not-for-profit lieten we zien hoe je gedrag kunt voorspellen.
Presentatie gemist? Download het hier.Rick-Nijkamp-Vrachtwagen.jpgOp 23 juni 2016 presenteerde Rick Nijkamp zijn casus op het congres Kennis over Gedragsbewust Beleid in Den Haag. Op dit congres werden toonaangevende pilotprojecten besproken om lessen te trekken voor de vormgeving van gedragsbewust beleid.  In deze casus vertelde Rick over de inzichten die zijn opgedaan bij het onderzoeken van het huidige gedrag en de interventies die naar aanleiding daarvan worden ontwikkeld. 

 


Actuele blogs & artikelen

Praatjes vullen geen gaatjes
Makkelijker gezegd dan gedaan!