Job van den Berg

Kenniscentrum

Job van den Berg op Twitter

Job_vanden_Berg Kantar introduceert Analytics Practice: nu nog beter inzicht in consumentengedrag. https://t.co/e28CSjGxaO https://t.co/xTUh8b4opH - 175 dagen geleden
Job_vanden_Berg Consumentengedrag nu nog beter te voorspellen. Kantar introduceert #analytics practice: https://t.co/wRiBaDh04q https://t.co/SR0hQOFvVY - 184 dagen geleden
Job_vanden_Berg Op 15 maart zal @Job_vanden_Berg samen met Lejo Duivenvoorde de sessie 'Manage the moments of truth' geven op de… https://t.co/ZNVtXe799f - 259 dagen geleden
Client and Innovation Director

Adviespartner bij het ontwikkelen en opzetten van datacollectieprojecten voor B2B-klanten en wetenschap. Expertises: marketing, stemgedrag, burgerparticipatie en methoden van onderzoek.

Telefoon: 06 203 86 255
 
 

Seminars en events

'Manage the moments of truth' met Data Analytics was de case die Job presenteerde tijdens de expertmeeting big en small data van de KSF.  Van deze actieve sessie is een verslag gemaakt.
Als preview voor Job zijn 'Manage the moments of truth' presentatie op Smart Data Retail seminar (donderdag 17 mei) werd hij geïnterviewd.
Zijn advies? Optimaliseer jouw moments of truth.   Als retailer kun je het verschil maken op de momenten die er voor de klant écht toe doen, de moments of truth. Job laat tijdens Emerce Retail 2018 zien hoe Kantar met een innovatieve methode bedrijven helpt aan de hand van actuele cases. 


emerce-tech-live-algemeen-200x200.jpgTech Live! is hét nieuwe event van Emerce over de nieuwste technologie en succesvolle toepassingen ervan in business en marketing. Job stond 30 mei 2017 on stage en gaf je een deep dive in verschillende proximity en IoT technieken.Op 2 februari 2017 presenteerde Job samen met Gerard van Kesteren van CROW op het MIE 2017 de case 'Find the moments that matter most'. Een drukke bus als het regent. Zulke ‘moments’ beïnvloeden de Customer Experience. Provincie Utrecht, CROW en Kantar TNS gebruiken location-based technieken om reizigers op het juiste moment te ondervragen.


Job was genomineerd voor een MOAward in de categorie Bureauonderzoeker van het Jaar 2016

De MOAwards worden uitgereikt aan onderzoekers en onderzoekbureaus, die zich in het afgelopen jaar op één of andere wijze in positieve zin hebben onderscheiden op het gebied van marktonderzoek en marketing intelligence.


Op donderdag 10 maart stond Job op het WhatsApp voor Bedrijven Event van Frankwatching.

De laatste jaren neemt WhatsApp een steeds centralere plek in binnen de klantcontactstrategie van organisaties.  TNS NIPO deed uitgebreid onderzoek naar de waardering van WhatsApp onder consumenten in Nederland. Die bevindingen bundelde Job met de resultaten van het wereldwijde TNS Connected Life-onderzoek naar online consumentengedrag. Daaruit destilleerde hij lessen voor het ontwikkelen van een WhatsApp-strategie voor tevreden consumenten.


Op 3 februari tijdens het MIE presenteerde Job samen met gemeente Amsterdam hun verhaal over het inzetten van Geo-triggered surveys met behulp van GPS en social media monitoring, om zo beleving in het moment te peilen. 

Job was op 28 september te beluisteren op BNR radio vanwege zijn artikel in de CLOU artikel over WhatsApp als webcare-tool voor bedrijven. Het fragment kan je hier beluisteren.

 


Actuele blogs & artikelen

WhatsApp-contact met bedrijven: de rek is er nog niet uit
Article: Understanding shifts in voting behaviour
WhatsApp voor klantcontact: zit de consument daar op te wachten?
Participeren vanuit verplichting