Gedragsbeïnvloeding, hoe verruimt u uw blik?

gedragsbeinvloeding-verruim-u-w-blik-seminar-reseize-website.jpg

Een deel-, leer- en inspireerseminar over gedragsbeïnvloeding.

Op 2 november a.s. organiseert Kantar Public  een seminar over gedragsbeïnvloeding voor beleidsmakers. Het delen van kennis en het uitwisselen van ervaringen staat hierbij centraal. We inspireren u tijdens dit seminar graag met praktijkcases, inzichten uit onverwachte hoek en ervaringen van andere gedragsdeskundigen.

Centraal staat wat we van elkaar kunnen leren, niet alleen de succesverhalen, maar ook de uitdagingen. Hoe zorg je ervoor dat de doelgroep zich niet gemanipuleerd voelt? Hoe krijg je de rest van de organisatie mee? Maar ook: hoe kom je tot creatieve interventies? Laten we elkaar inspireren, zodat we samen een stap verder komen.

Aan de hand van twee gedragveranderingscasussen gaan we samen aan de slag met het bedenken van interventies om het gedrag van deze doelgroepen te beïnvloeden. Na iedere casus zal het creatieve panel eerst reageren om te helpen het vraagstuk vanuit een ander perspectief te bekijken en tot creatieve ideeën te komen. Kom ook, u gaat gegarandeerd met nieuwe inzichten naar huis! Het creatief panel bestaat uit:

  • Marcel Rijnders, promoveerde aan de Universiteit Twente in de elektrotechniek en is werkzaam als innovator bij telecombedrijf Verizon waar hij zich bezig houdt met technologische oplossingen waarbij de klant centraal staat.
  • Thomas Dirkmaat, beleidsadviseur bij het ministerie van Economische Zaken en voorzitter van het Behavioural Insights Netwerk Nederland.
  • Daan Mager, onderzoeker en gedragsveranderingsexpert bij Kantar Public, houdt zich voor verschillende opdrachtgevers in de publieke sector bezig met onderzoek rondom gedragsverandering.
  • Etienne Kreutzer, interventieontwikkelaar bij Plan to Behaviour, helpt organisaties om effectieve interventies te ontwikkelen rondom maatschappelijke vraagstukken.

Programma op donderdagmiddag 2 november:

13:30 -14:00 inloop en ontvangst
14:00 -14:20 Kick off - state of the art gedragsverandering
Natasja van der Laan, CEO van Kantar Public interviewt Thomas Dirkmaat, voorzitter van het Behavioural Insights Netwerk Nederland, over de verschillende manieren waarop ministeries momenteel hun kennis over gedragsverandering inzetten om hun doelgroep te beïnvloeden.
14:20 -15:10 Casus ‘Sollicitatiegedrag is geen registreergedrag’ inclusief vragen/discussie
Welke interventies zou het UWV kunnen ontwikkelen om effectief werkzoekgedrag te stimuleren? Deze vraag staat centraal in de presentatie van Kaj Bots, gedragsveranderingsdeskundige bij het UWV.
15:10-15:30 pauze
15:30 - 16:20 Casus ‘Minder zwerfafval, hoe krijg je mensen zover? inclusief vragen/discussie
Het ‘Supporter van Schoon’ initiatief vormt de basis van de aanpak die de stichting Nederland Schoon ontwikkelde om mensen positief te beïnvloeden hun afval netjes weg te gooien. Hoe zijn ze tot deze aanpak gekomen, met welk succes en met welke uitdagingen? Vincent Breedveld, Programmanager bij Nederland Schoon licht toe hoe zij de descriptieve norm in Nederland proberen te beïnvloeden.
16:20- 17:30 Afsluiting en borrel
 


Zet 2 november in uw agenda en bevestig uw komst via dit formulier

Praktische details op rij: 
Wanneer:         Donderdag 2 november van 13.30 - 17.30 uur, inclusief borrel
Waar:               Koninklijke Industrieele Groote Club, Dam 27, 1012 JS Amsterdam
Wie:                 Gedragsdeskundigen of beleidsmakers die in hun 
                        dagelijkse werk met gedrag bezig zijn.