Blogs & artikelen

Collega en kwalitatief onderzoek Maartje deelt middels een blog de ervaringen, de uitdagingen én de moderne technieken die komen kijken bij het uitvoeren van kwalitatief onderzoek in tijden van corona.

Gedragswetenschap staat momenteel weer volop in de schijnwerpers. De corona-pandemie leidde tot één van de meest intensieve periodes voor gedragsmarketing en beleidsvorming sinds de start van het vakgebied.
 

Zijn ongelijkheidskwesties in Nederland van de agenda verdwenen? Nee, helemaal niet.
Volgens een nieuwe enquête van het Centre de Futur de l'Europe van Kantar Public (gehouden in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland) lijken Nederlanders zich over het algemeen iets meer zorgen te maken over de ongelijkheid dan de Britten. Wel zijn ze minder bezorgd dan de Duitsers en de Fransen.

Naar verluidt nam de campagneleiding van de VVD al in de zomer van 2016 het besluit. We gaan bij de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer inzetten op een tweestrijd met de PVV. In de nasleep van de vluchtelingencrisis en de Brexit, stond de PVV in de peilingen al tijden fier aan kop. De VVD zelf volgde op afstand. Daarna had je een hele tijd niets – en daarna pas volgden partijen als D66, CDA, SP en GroenLinks.

In hoeverre zit de consument erop te wachten op via WhatsApp contact te hebben met bedrijven. Bedrijven zetten WhatsApp in toenemende mate succesvol in als klantcontactkanaal, maar hoe denkt de consument daar eigenlijk over?

Farmaceuten werken voor mensen. En om deze mensen optimaal te kunnen helpen, zien ze het liefst dat deze ‘gewenst gedrag’ laten zien. Dat gewenste gedrag, in de vorm van therapietrouw, is essentieel voor het slagen van de behandeling van een patiënt. Toch blijkt dit in praktijk anders te gaan. Therapietrouw is lastig te beïnvloeden bij patiënten. Hoe komt dat nu?
 

Over the last few decades, radical right populist (RRP) parties have been electorally successful in different European countries. The success of some of these parties has, however, not been stable. The aim of our study is to test the extent to which changes in political attitudes during an electoral cycle relate to the likelihood of voters to switch their voting intentions from any party to a RRP party and from a RRP party to any other party.


Wat te doen met referendum? De stemmen in Nederland zijn verdeeld, de uitslag ook nogal hard uitpakken (Brexit!). En moet het bindend zijn of juist meer het karakter van een peiling krijgen. Tim de Beer zet de feiten en de meningen op een rij.

Bij verschillende gemeentes druppelen de eerste tussenstanden van de opkomstcijfers voor het Oekraïnereferendum binnen. Hier leest u de resultaten van een greep uit de grootste gemeenten. Volgens onderzoeker Tim de Beer wijzen de laatste opiniepeilingen, afgenomen voor het weekend, erop dat 30 tot 35 procent van de kiezers gaat stemmen, genoeg dus om het referendum geldend te maken.


Hoewel Nederlanders nog nauwelijks bekend zijn met het fenomeen deeleconomie, roept het deelplatform Airbnb meer herkenning op. Maar wie zijn de aanhangers van dit woningverhuurplatform?

Weergave resultaten 1-10 (van 18)
 |<  < 1 - 2  >  >|