Blogs & artikelen

Zijn ongelijkheidskwesties in Nederland van de agenda verdwenen? Nee, helemaal niet.
Volgens een nieuwe enquête van het Centre de Futur de l'Europe van Kantar Public (gehouden in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland) lijken Nederlanders zich over het algemeen iets meer zorgen te maken over de ongelijkheid dan de Britten. Wel zijn ze minder bezorgd dan de Duitsers en de Fransen.

Gedragsverandering is overal. Of het nu om het uitbannen van roken of het nudgen van mensen om hun afval te scheiden gaat: beleidsmakers zijn met volle energie op zoek naar de heilige graal. Nu hebben ze ook het achterblijvende stemgedrag bij jongeren ontdekt.

Het voornemen om bepaald gedrag te gaan vertonen is geen
goede voorspeller voor gedragsverandering. En toch vragen
we in onderzoek al sinds jaar en dag naar gedragsintentie. 
Om de kloof tussen intentie en gedrag te overbruggen hebben
we een betere voorspeller voor gedragsverandering gevonden:
commitment.

Sinds een tijdje heb ik een Fitbit. Het horloge telt iedere stap
die ik zet, en vertelt me zelfs wat de kwaliteit en duur van
mijn slaap is. Ik verbaas me over de enorme invloed die de
gadget op mijn gedrag heeft. De Fitbit inspireerde me om
de instrumenten die ons gedrag kunnen beïnvloeden eens
op een rijtje te zetten en de vertaalslag te maken naar
de organisatiepraktijk. 

De mogelijkheden om gedrag te beïnvloeden zijn enorm,
maar variëren grofweg in beïnvloeding via educatie,
verleiding, controle en design. Dit zijn vier strategieën die
we kunnen vertalen in beleid, programma’s en communicatie.
Voor wie en hoe rol jij de rode loper uit?

Naar verluidt nam de campagneleiding van de VVD al in de zomer van 2016 het besluit. We gaan bij de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer inzetten op een tweestrijd met de PVV. In de nasleep van de vluchtelingencrisis en de Brexit, stond de PVV in de peilingen al tijden fier aan kop. De VVD zelf volgde op afstand. Daarna had je een hele tijd niets – en daarna pas volgden partijen als D66, CDA, SP en GroenLinks.

In hoeverre zit de consument erop te wachten op via WhatsApp contact te hebben met bedrijven. Bedrijven zetten WhatsApp in toenemende mate succesvol in als klantcontactkanaal, maar hoe denkt de consument daar eigenlijk over?

Farmaceuten werken voor mensen. En om deze mensen optimaal te kunnen helpen, zien ze het liefst dat deze ‘gewenst gedrag’ laten zien. Dat gewenste gedrag, in de vorm van therapietrouw, is essentieel voor het slagen van de behandeling van een patiënt. Toch blijkt dit in praktijk anders te gaan. Therapietrouw is lastig te beïnvloeden bij patiënten. Hoe komt dat nu?
 

Over the last few decades, radical right populist (RRP) parties have been electorally successful in different European countries. The success of some of these parties has, however, not been stable. The aim of our study is to test the extent to which changes in political attitudes during an electoral cycle relate to the likelihood of voters to switch their voting intentions from any party to a RRP party and from a RRP party to any other party.


Wat te doen met referendum? De stemmen in Nederland zijn verdeeld, de uitslag ook nogal hard uitpakken (Brexit!). En moet het bindend zijn of juist meer het karakter van een peiling krijgen. Tim de Beer zet de feiten en de meningen op een rij.

Weergave resultaten 1-10 (van 23)
 |<  < 1 - 2 - 3  >  >|