Brexit onderzoek

Het Verenigd Koninkrijk zal op 29 maart 2019 de Europese Unie verlaten (‘Brexit’).


Op verzoek van het ministerie van Buitenlandse Zaken voert onderzoeksbureau Kantar Public (voorheen TNS NIPO) een derde onderzoek uit onder Nederlandse bedrijven die zaken doen met het Verenigd Koninkrijk over de effecten van Brexit.
 
Waarom dit onderzoek?
Op 29 maart 2019 gaat het Verenigd Koninkrijk in principe de Europese Unie verlaten. Dit betekent dat het Verenigd Koninkrijk na 29 maart 2019 geen lid meer is van de Europese Unie. De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk hebben een voorlopig akkoord gesloten met afspraken over de Brexit, maar dit is nog niet goedgekeurd door het Europese en het Britse parlement. 
De Rijksoverheid wil een beter beeld vormen van de meningen en informatiebehoeften van Nederlandse ondernemers die gevolgen van Brexit gaan ondervinden. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om ondernemers beter te kunnen informeren en assisteren met het voorbereiden op Brexit.
 
Waarom uw hulp?
We willen graag met zoveel mogelijk ondernemers en ondernemingen in contact komen die worden geraakt door Brexit, zodat we een completer beeld krijgen.Doet uw bedrijf zaken met het Verenigd Koninkrijk of is uw bedrijf dit van plan? Dan stellen wij uw medewerking aan dit onderzoek zeer op prijs! Via onderstaande link komt u in een door Kantar Public opgestelde vragenlijst. Het beantwoorden van de vragen neemt 10 tot 15 minuten in beslag.

KLIK HIER OM DEEL TE NEMEN

Als onafhankelijk onderzoeksbureau is Kantar Public gebonden aan strikte privacyregels. Uw antwoorden worden niet op individueel niveau gerapporteerd. Daarnaast kunt u op elk gewenst moment het onderzoek afbreken. Wanneer u er in de vragenlijst voor kiest om uw emailadres in te vullen, wordt deze alleen gebruikt voor het versturen van de nieuwsbrief en/of deelname voor vervolgonderzoek en niet voor andere doeleinden.

 
Heeft u vragen over dit onderzoek of wilt u graag in contact komen met de onderzoekers over ander politiek onderzoek, neem dan gerust contact op met Bart Koenen of Manuel Kaal.
 
Bart Koenen

t. 020 5225 554
e. bart.koenen@kantarpublic.com
 

 

Manuel KaalManuel Kaal

t. 020 5225 372
e. manuel.kaal@kantarpublic.comHier kunt u de uitkomsten van het eerste Brexit-onderzoek uit 2017 en het tweede
Brexit-onderzoek
lezen.