Brexit onderzoek - burgers

Het Verenigd Koninkrijk zal op 29 maart 2019 de Europese Unie verlaten (‘Brexit’).


Op 29 maart 2019 gaat het Verenigd Koninkrijk in principe de Europese Unie verlaten. Dit betekent dat het Verenigd Koninkrijk na 29 maart 2019 geen lid meer is van de Europese Unie. De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk hebben een voorlopig akkoord gesloten met afspraken over de Brexit, maar dit is nog niet goedgekeurd door het Europese en het Britse parlement. 
De Rijksoverheid streeft naar een goede zorg voor haar burgers die in het Verenigd Koninkrijk wonen, werken of studeren. De rechten van Nederlanders in het VK na Brexit zijn voor de Nederlandse overheid een belangrijke prioriteit. Om deze groep zo goed mogelijk te kunnen informeren en assisteren rondom Brexit, wil de overheid via onderzoek een beter beeld krijgen van de (informatie)behoeften over dit onderwerp.Op verzoek van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken voert onderzoeksbureau Kantar Public een derde onderzoek uit onder Nederlanders die in het Verenigd Koninkrijk wonen, werken of studeren. De tweede meting vond plaats in 2018.
  
Bent u Nederlander en woont, werkt of studeert u in het Verenigd Koninkrijk? Dan stellen wij uw medewerking aan dit onderzoek zeer op prijs! Via onderstaande link komt u in een door Kantar Public opgestelde vragenlijst. Het beantwoorden van de vragen neemt circa 10 minuten in beslag.

KLIK HIER OM DEEL TE NEMEN

Als onafhankelijk onderzoeksbureau is Kantar Public gebonden aan strikte privacyregels. Uw antwoorden worden niet op individueel niveau gerapporteerd. Wanneer u er in de vragenlijst voor kiest om uw emailadres in te vullen, wordt deze alleen gebruikt voor het versturen van de nieuwsbrief en/of deelname voor vervolgonderzoek en niet voor andere doeleinden.
 
Heeft u vragen over dit onderzoek of wilt u graag in contact komen met de onderzoekers over ander politiek onderzoek, neem dan gerust contact op met Bart Koenen of Manuel Kaal.

Bart Koenen

t. 020 5225 554 
e. bart.koenen@kantarpublic.com
 

 

Manuel KaalManuel Kaal

t. 020 5225 372
e. manuel.kaal@kantarpublic.comHier kunt u de uitkomsten van het eerste Brexit-onderzoek uit 2017 en het tweede
Brexit-onderzoek
 lezen.